Simpozionul județean „Educați financiar”, organizat de Școala „Horea” din Șimleu

Școala Gimnazială „Horea” Șimleu Silvaniei, Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și Casa Corpului Didactic Sălaj au organizat miercuri, 16 aprilie, Simpozionul județean „Educați financiar”. Acest eveniment s-a desfășurat în parteneriat cu Primăria Șimleu Silvaniei, filiala BCR din oraș, Parohia Ortodoxă Sfânta Cuvioasă Parascheva.

Eveniment cu implicarea instituțiilor de învățământ

Cu atât mai mult, implicate au fost mai multe instituții de învățământ șimleuane și din comuna învecinată Pericei. Școlile și liceele partenere au fost: Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei, Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” Șimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” Șimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic „Ioan Ossian” Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială Nr. 1 Pustă, Grădinița cu P. P. Nr. 2 Șimleu Silvaniei, Grădinița cu P. P. Nr. 3 Șimleu Silvaniei, Școala Gimnazială Nr. 1 Pericei, dar și Asociația Qualis et Progressus.

Astfel, evenimentul a reunit numeroși participanți interesați de importanța educației financiare în rândul tinerei generații. Simpozionul a oferit o platformă valoroasă în ceea ce privește schimbul de idei și bune practici în domeniul educației financiare. Mai mult, întregul eveniment a fost structurat în două părți principale, ce au cuprins atât prezentări în plen, dar și expunerea lucrărilor în secțiuni.

În cadrul sesiunii plenare, au luat cuvântul reprezentanți ai instituțiilor din domeniul educațional și administrativ județean și local. Astfel, a fost subliniată relevanța și necesitatea dezvoltării competențelor financiare. Cei ce le-au vorbit participanților au fost prof. Gheorghe Bancea, inspector școlar general al județului Sălaj, prof. Matyas Mirel, directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, Mihai-Cristian Lazăr, primarul orașului Șimleu Silvaniei, prof. Doina-Marcela Porcar, directorul Școlii Gimnaziale „Horea” Șimleu Silvaniei. Mai mult, prezentările au evidențiat importanța parteneriatului dintre școală, familie și comunitate în formarea unor cetățeni responsabili din punct de vedere financiar.

„Educația financiară – provocări și oportunități”

În cea de-a doua parte a simpozionului, profesorii au prezentat lucrări, printre care studii de caz, cercetări pedagogice, articole teoretice și aplicative, cu tema centrală: „Educația financiară – provocări și oportunități”. Toate au fost elaborate în acest an școlar, în conformitate cu standardele de calitate și exigențele metodologice din domeniul educațional.

Întreaga activitate s-a bucurat de sprijin financiar din partea Ministerului Educației și Cercetării, ca acțiune din cadrul S.N.E.F. Scopul propus este cel de stabilire a obiectivelor specifice şi a direcțiilor de acțiune cu orizont 2030, în vederea îmbunătățirii nivelului de educație financiară în rândul elevilor, studenților, adulților şi operatorilor economici din România.

Leave a Comment